neděle 23. ledna 2011

Nová hvězdička na sportovním nebi - Šárka Pančochová

Šárka Pančochová. Tak tohle je nová korunní princezna českého sportu. Nedávno jsem se zmiňoval, že českým ženám vládne přesvědčivě Martina Sáblíková. Opět to dokázala víceboji na ME. Nikomu nedala šanci a obhájila loňské prvenství. Myslel jsem si, že by jí letos mohla "šlapat na paty" lyžařka Šárka Záhrobská. Ta se vloni rozešla se svým otcem a zvolila nového trenéra i agenturu starající se o její sponzory. V boji českých titánů dala přednost České sportovní Mirka Černoška před Sport Investem Pavla Zíky. Všichni čekali, jak slibovala před zahájením sezóny, že zaútočí na malý kříšťálový glóbus. Místo toho se ale krčí daleko za světovou špičkou. Místo ní se však o slovo velmi důrazně přihlásila jiná mladá dívka. Když vloni zvítězila v závodě Světového poháru, ihned se s ní stala kandidátka na olympijský kov. Na ten nedosáhla. Navíc se zranila a tak letos vstoupila do sezóny s novým očekáváním. Vráti se zpět do světové špičky na snowboardu? Odpověd na sebe nenechala dlouho čekat. Nejlepší česká snowboardistka předvedla ve švýcarském Davosu ve finálové jízdě nový trik, který ji zajistil druhé místo! Na její jízdu na Slopestyle O’Neill Evolution 2011 se můžete podívat níže.


Není nic těžšího, než umět potvrdit takovéto umístěni. A Šárce se to podařilo hned po 14 dnech rovnou na Mistrovství světa. Skvělá jízda a zasloužené ovace. Gratulujeme!

Výsledky FIS Mistrovství světa ve snowboardingu v La Molině (Španělsko):
Slopestyle ženy: 1. Rukajärviová (Fin.), 2. Pančochová (ČR), 3. Gotliebová (N. Zél.), 4. Enneová (Fin.), 5. Carrollová (USA), 6. Pehkonenová (Fin.).

Na závěr je třeba dodat, že dvacetiletá teenegerka by se mohla stát zajímavou osobností pro sponzory, kteří by zádi zacílili na mladou generaci. Šárka je ideální tvář a budoucnost má před sebou! Možná by to chtělo trochu více publicity. Na facebooku má "jen" 6594 liků, ale pravidelně komunikuje a buduje si se svými fanoušky přátelský vztah. Naproti tomu "královna" Sábliková má téměř 110000 liků...

Žádné komentáře:

Okomentovat