neděle 13. února 2011

Fotbalové kluby vydělaly v minulé sezóně více. V čele žebříčku příjmů je Real Madrid.

Dvacítka evropských fotbalových velkoklubů zvýšila v souhrnu svoje příjmy za minulou sezónu o 8% a překročila poprvé hranici 4 miliard EUR. Přesně to je 4,3 miliardy EUR. Podle studie "Football money league", kterou každoročně od sezóny 1996/97 zpracovává auditorská firma Deloitte, je v čele žebříčku TOP 20 Real Madrid před svým rivalem FC Barcelona a anglickým Manchesterem United. Právě Real Madrid se podílí na celkovém výsledku 10%. Vyinkasoval totiž od sponzorů, za prodej vstupenek, merchandisingových předmětu a TV práv dohromady 438,6 milionů EUR. Díky těmto příjmům klub obhájil prvenství ze sezóny 2008/09. Do TOP 20 se dostalo 13 účastníků letošní Ligy mistrů a sedm týmů z Europa League. Největší počet zástupců má Anglie se 7 kluby, dále Německo a Itálie se 4 kluby, Španělsko se 3 kluby a konečně Francie se 2 kluby.





Je velmi důležité na tomto místě uvést, že ačkoliv španělská ekonomika je těsně před kolapsem a v zemi je více než 20% nezaměstnanost, oba kluby ze země Mistrů světa jsou schopny generovat tak obrovské příjmy.
Pro srovnání můžete vidět kudy do klubů přitékají zmíněné milióny EUR.



Závěrem je asi třeba říct, že příjmy českých klubů, se až na výjimku v podání Sparty, pohybují pouze v řádech desítek milionu Kč ročně.

1 komentář:

  1. Chci se s vámi všemi podělit o to, jak jsem dostal svou půjčku od pana benjamina, který mi pomohl s půjčkou ve výši 400 000,00 euro na zlepšení mého podnikání, když jsem požádal o půjčku, když se věci zhoršovaly v mém podnikání, bylo to snadné a rychlé pan benjamin mi bez prodlení poskytl půjčku. zde je pan benjamin email / whatsapp kontakt: +1 989-394-3740, 247officedept@gmail.com.

    OdpovědětVymazat